Звільнення Ройтбурда: в Одесі збирають підписи за позачергову сесію облради

Звільнення Ройтбурда: в Одесі збирають підписи за позачергову сесію облради

Укрінформ
Група одеських депутатів розпочала збір підписів за скликання позачергової 27 сесії облради, щоб повторно розглянути питання про доцільність розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом.

Про це сьогодні, 5 вересня, повідомив на брифінгу в будівлі музею голова депутатської фракції ВО "Батьківщина" в Одеській облраді Олег Радковський, який до вересня цього року був першим заступником голови облради.

"Ми вирішили почати збір підписів за проведення позачергової сесії облради, щоб повторно розглянути питання про керівництво художнього музею. У середу це питання було розглянуто на 26-й сесії без попереднього обговорення на профільній депутатській комісії і внесено до порядку денного з голосу. Ми вважаємо, що слід обговорити результати роботи директора музею Олександра Ройтбурда і відхилити необґрунтоване рішення про розірвання з ним контракту", - зазначив Радковський.

За його словами, 26-а сесія облради збиралася поспіхом.

"Я ледве встиг добратися, щоб взяти участь в роботі сесії. Питання про директора музею Ройтбурда в порядку денному не було. Я і більшість членів фракції проголосували проти необгрунтованого звільнення Ройтбурда з посади, а два депутати нашої фракції після голосування відкликали свої голоси, подані за розірвання контракту з директором музею", - розповів Радковський.

Сам Ройтбурд додав, що разом з адвокатом Олександром Щукіним оскаржить рішення 26-ї сесії в суді.

Читайте також: Бородянський обіцяє перевірити законність звільнення Ройтбурда

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня сесія облради прийняла рішення звільнити Олександра Ройтбурда з посади директора музею, а керівництву облдержадміністрації запропоновано провести конкурс на заміщення вакантної посади.

Ройтбурда обласні депутати вже намагалися звільнити в червні цього року. Тоді за нього на сесії заступилася в.о. голови Одеської облради Світлана Шаталова. Вона констатувала, що після вступу на посаду директора Ройтбурда дохід Одеського художнього музею становить понад 1,7 млн грн, тоді як минулого року - всього півмільйона. Тоді депутати не проголосували за звільнення Ройтбурда.

19 березня 2018 року голова Одеської ОДА Максим Степанов підписав розпорядження про призначення Ройтбурда керівником Одеського художнього музею, який став переможцем конкурсного відбору. Однак на квітневій сесії облради депутатська більшість відмовилася затвердити контракт, який Мін'юст визнав законним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-