У Запоріжжі відкрилось Почесне консульство Латвійської Республіки

У Запоріжжі відкрилось Почесне консульство Латвійської Республіки

Укрінформ
Почесне консульство Латвійської Республіки відкрилось сьогодні, 8 жовтня, у Запоріжжі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це вже п’яте Почесне консульство в Україні. Ми маємо чимало ідей для співпраці, зокрема, відкриття прямого авіарейсу Запоріжжя — Рига. У нашої національної авіакомпанії АirBaltic є така зацікавленість», - сказав міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгар Рінкевичс.

За словами голови Запорізької ОДА Віталія Туринка, візит такої поважної делегації та відкриття у Запоріжжі Почесного консульства Латвійської Республіки надасть потужний імпульс розвитку співробітництва України та Латвії, в тому числі на міжрегіональному рівні.

Зазначається, що уряд Латвії надає гуманітарну допомогу Україні, у тому числі у лікуванні українських військовослужбовців.

За 2014-2019 роки реабілітацію у національному реабілітаційному центрі «Вайварі» пройшли 56 українських військовослужбовців. Усі витрати на себе взяла Латвійська Республіка. За підтримки латвійських державних органів на відпочинку в Латвії перебували понад 350 дітей, у тому числі діти діючих військовослужбовців, загиблих під час воєнних дій, постраждалих внаслідок російської агресії та діти з родин внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Разумков зустрівся з главою МЗС Латвії — говорили про Донбас, Крим та ОБСЄ

За даними Управління у справах громадянства та міграції Латвійської Республіки, у Латвії постійно або тимчасово проживає понад 8 тисяч громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-