Біля харківського намету

Біля харківського намету "Все для перемоги" пройшла акція

Фото
Укрінформ
У центрі Харкова відбулася акція протесту «Ні капітуляції» проти підписання «формули Штайнмаєра».

На акцію, яка пройшла біля намету "Все для перемоги" на площі Свободи, прийшли понад 300 активістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вони тримали прапори України, плакати з написами: "Тільки перемога!", "Ні - капітуляції!", "Почому нині Україна?", вимагали від української влади не підписувати "формулу "Штайнмаєра", яку вони називають "формулою для здачі України".

Віче "Зупинимо капітуляцію!" провели у Харкові / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

Як заявив під час виступу один з ініціаторів акції, координатор Харківського Євромайдану, журналіст Володимир Чистилін, "формула Штайнмаєра" за своєю суттю сприяє окупації України, що може викликати громадянську війну. "Нам не потрібні вибори на Донбасі під дулами російських автоматів, ми як патріоти не можемо допустити капітуляції, ми захищатимемо Україну", - підкреслив він.

Активісти анонсували, що такі акції стануть постійними. Координуватиме їх створений у Харкові громадський Штаб опору капітуляції.

Сьогоднішня акція у центрі Харкова пройшла без інцидентів.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 6 жовтня, у багатьох містах України, зокрема в Києві, Вінниці, Львові, Ужгороді, проходили акції проти підписання українською владою "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу. У столиці, за даними поліції, участь у віче взяли близько 10 тисяч осіб.

Учасники акції виступили проти дій влади, які можуть призвести до капітуляції України перед Росією, зокрема, через реалізацію "формули Штайнмаєра", надання "особливого статусу" Донбасу, відведення українських військ від лінії розмежування.

Організатор віче - "Рух опору капітуляції".

Цей рух опору було ініційовано після того, як 1 жовтня Україна, за словами Президента Володимира Зеленського, узгодила на переговорах у Мінську текст "формули Штайнмаєра" і домовилася про початок розведення сил біля Петровського і Золотого.

За словами Зеленського, формула передбачає прийняття в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Читайте також: У Херсоні від облради вимагали звернення до Зеленського через "формулу Штайнмаєра"

Як заявив Президент, у новому законі не буде перейдено ні "червоної лінії", і "не буде ніколи жодної капітуляції".

Після того, як деякі українські партії, активісти та громадські діячі виступили під час масових акцій з різкою критикою цієї формули, глава держави записав відеозвернення і заявив, що "ніколи не здасть Україну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-