У Херсоні від облради вимагали звернення до Зеленського через

У Херсоні від облради вимагали звернення до Зеленського через "формулу Штайнмаєра"

Фото
Укрінформ
У Херсоні учасники віче "Ні капітуляції!" закликали голову обласної ради зібрати позачергову сесію для ухвалення звернення до Президента Володимира Зеленського про недопущення реалізації "формули Штайнмаєра".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На площі Свободи у Херсоні зібралися близько 200 осіб, які тримали у руках Державні прапори України, прапори кримськотатарського народу, також були червоно-чорні прапори.

Під час віче активісти збирали підписи під зверненням до голови облради Владислава Мангера з вимогою скликати позачергову сесії.

"Ми, представники громадських організацій, рухів та політичних партій патріотичного спрямування, вимагаємо негайного скликання позачергової сесії Херсонської обласної ради, на якій прийняти резолюцію-звернення до Президента України та уряду із вимогою негайного припинення капітуляції перед Російською Федерацією", - йдеться у документі.

Учасники віче тримали у руках плакати: "Україна – не Зеленський. Україна – не Порошенко. Україна – це МИ", "Ні амністії бойовикам ОРДЛО", "Ні формулі Штайнмаєра - Лаврова!", "Ні капітуляції!", "Ні відведенню українських військ. Так виведенню російських військ".

Люди по черзі, хто бажав, виступали, дискутували. Коли емоції брали вгору, лунали заклики до єднання.

Також учасники віче застерігали від надання особливого статусу Донбасу, оскільки це спровокує "парад суверенітетів" в інших регіонах України.

Акція «Ні капітуляції» у Херсоні / Фото: Ірина Староселець. Укрінформ

Лікар, учасник ООС Ігор Осауленко зазначив, що дуже важливо, що на захід прийшли люди без партійної символіки і що вони стоять на спільному віче. Він закликав всіх до єднання, до порозуміння, відкинути амбіції та об’єднатися навколо зовнішньої загрози.

"Ми стоїмо одним колом, а не розрізненими купками…Влітку ми лише повернулися з ротації… Відвід військ… Куди? З тих позицій, які 2-3 роки були обладнані, облаштовані… Я знаю, яка там земля… Бліндажі та окопи хлопці копали власноруч, ніякого екскаватора там не було. Якщо виводити – в чисте поле, поля заміновані… У цих полях по новій будувати, рити і копати…Усі ці позиції залиті нашою кров’ю", - зазначив Осауленко.

Він також наголосив, що ніхто на передовій за пільгами та благами не стоїть, і нагадав вислів, що на війні не буває непоранених солдат.

Як зазначив під час заходу депутат Херсонської міської ради Віталій Урбанський, міськрада 8 жовтня на своїй позачерговій сесії розгляне звернення до Верховної Ради України та Президента України щодо недопущення "капітулянтських рішень".

Читайте також: У Києві учасники віча висунули нові вимоги до влади

Як повідомлялося, у неділю, 6 жовтня, в багатьох містах України, зокрема у Києві, Вінниці, Львові, Харкові, Ужгороді, проходили акції проти підписання українською владою "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу.

Учасники акції виступили проти дій влади, які можуть призвести до капітуляції України перед Росією, зокрема, через реалізацію "формули Штайнмаєра", надання "особливого статусу" для Донбасу, відведення українських військ від лінії розмежування.

Організатор віче - "Рух спротиву капітуляції".

Цей рух опору було ініційовано після того, як 1 жовтня Україна, за словами Президента Володимира Зеленського, узгодила на переговорах у Мінську текст "формули Штайнмаєра" та домовилася про початок розведення сил.

За словами Зеленського, формула передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Президент, у новому законі не буде перейдена жодна "червона лінія" і "не буде ніколи жодної капітуляції".

Після того, як деякі українські партії, активісти та громадські діячі виступили під час масових акцій з різкою критикою цієї формули, глава держави записав відеозвернення і наголосив, що "ніколи не здасть Україну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-