Поліція назвала причину смерті активіста, побитого під час блокування вугілля у Соснівці

Поліція назвала причину смерті активіста, побитого під час блокування вугілля у Соснівці

Укрінформ
Львівські правоохоронці заявляють, що причиною смерті активіста є не побиття під час блокування вугілля на залізничній станції у Соснівці, а ряд захворювань.

Відповідну заяву розміщено на сайті Головного управління Національної поліції у Львівській області.

“Повідомлення щодо мешканця Червонограда, який помер нібито внаслідок тілесних ушкоджень, нанесених йому працівниками поліції 21 вересня на залізничній станції в Соснівці, не відповідає дійсності. За висновком експерта, причиною смерті чоловіка стала низка захворювань, зокрема, серцево-судинних. Жодних переломів чи інших тілесних ушкоджень медики не виявили”, - йдеться у заяві.

В поліції зазначили, що медики, які виїжджали на виклик 29 вересня на вулицю Шептицького у Соснівці, де знайшли тіло чоловіка без ознак життя, видимих ознак насильницької смерті на тілі не виявили.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Червоноградського відділу поліції. Правоохоронці встановили особу померлого - 57-річного мешканця міста Червоноград.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України з додатковою відміткою «природна смерть».

Читайте також: Блокування вагонів з російським вугіллям: затримали 28 учасників акції

Інформацію про мешканця міста Червоноград, який помер від травм, зокрема чисельних переломів ребер, які він отримав внаслідок побиття його поліцейськими 21 вересня на залізничній станції у Соснівці, було розповсюджено 1 жовтня у соціальних мережах.

1 жовтня пройшла акція “Львівщино, вставай!” із вимогою відставки нещодавно призначеного керівника Нацполіції Львівщини, ексберкутівця Василя Віконського. Причиною протестів став силовий розгін активістів на залізничній станції Соснівка у Львівській області. Люди зібралися там для блокування 113 вагонів із вугіллям з Російської Федерації. 21 вересня Василь Віконський особисто прибув до Соснівки та дав вказівку розігнати протестувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-