Львівська облрада вимагає відсторонити главу поліції за силовий розгін активістів

Львівська облрада вимагає відсторонити главу поліції за силовий розгін активістів

Укрінформ
Львівська обласна рада вимагає негайно провести службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів під час силового розгону активістів в Соснівці.

Про це повідомляє пресслужба облради.

“Львівська обласна рада 24 вересня під час позачергової сесії ухвалила звернення до Президента України, Кабінету міністрів, міністра внутрішніх справ та голови Національної поліції щодо ситуації з торгівлею російським вугіллям. Депутати засудили дії працівників правоохоронних органів і звертаються до міністра внутрішніх справ та голови Національної поліції з вимогою негайно провести службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів, встановити винних та притягнути їх до відповідальності, а також на час розслідування відсторонити від займаної посади начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області - начальника кримінальної поліції Василя Віконського”, - інформує пресслужба.

Читайте також: Поліція відпустила затриманих на Львівщині учасників акції блокування вагонів

Як повідомляв Укрінформ, на залізничну станцію Сілець-Завонє м. Соснівки 10 вересня 2019 року прибуло 113 вагонів, завантажених російським вугіллям. 21 вересня 2019 року Національна поліція розігнала активістів, які блокували залізничні вагони з російським вугіллям. Мало місце необґрунтоване застосування сили до мирних протестувальників, серед яких були волонтери, учасники АТО, шахтарі та місцеві жителі.

Під час апаратної наради у Львівській облдержадміністрації її керівник Маркіян Мальський порадив очільнику ГУ НП у Львівській області Василю Віконському подати заяву на звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-