У Маріуполі та Харкові також протестували проти

У Маріуполі та Харкові також протестували проти "формули Штайнмаєра"

Відео
Укрінформ
На центральній площі Маріуполя увечері 1 жовтня зібралося понад 50 осіб - вони протестували підписання Україною формули Штайнмайєра.

Учасники акції вигукують шасла "Ні капітуляції!". В руках вони тримають плакати із закликами "не здавати Україну" та зберегти єдність країни, повідомляє видання "Новости Донбасса".

Жителі Маріуполя, що вийшли на стихійну акцію, вважають, що формула Штайнмайєра буде реалізована за російським сценарієм – не на користь суверенітету України.

В акції беруть участь місцеві волонтери та, члени Спілки ветеранів АТО Маріуполя, люди у військовій формі, активісти організацій "Східна брама", "Сила людей" та інші.

Читайте також: У Львові теж протестували проти "формули Штайнмаєра"

На протест проти підписання Україною формули Штайнмаєра вийшли й мешканці Харкова. Там місцеві мешканці пікетували будівлю СБУ.

Читайте також: Геращенко: Зустріч в нормандському форматі відбудеться в найнесприятливіших умовах

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка відповіла, що погоджує текст так званої "формули Штайнмаєра". Вона полягає у варіанті врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом надання спочатку тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу, а потім — після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на непідконтрольній Україні території — надання постійного особливого статусу цим територіям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-