Геращенко: Зустріч в нормандському форматі відбудеться в найнесприятливіших умовах

Геращенко: Зустріч в нормандському форматі відбудеться в найнесприятливіших умовах

Укрінформ
Майбутня зустріч в нормандському форматі відбудеться в найнесприятливіших для України умовах.

Про це написала у Facebook співголова фракції політичної партії "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко, коментуючи виступ на брифінгу Президента Володимира Зеленського про підсумки засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську у вівторок.

"Колись Путін влаштовував напередодні зустрічі Ілловайськ і Дебальцеве, щоб підняти ставки. Тепер - влаштував підписання формули Штанмайера. Франція і Німеччина вже це привітали. Бо ж якщо Україна сама це підписала, то ура ура ура, чому має переживати Париж і Берлін. І тепер Україну примусять прийняти все. Тільки про відповідальність Москви, і безпеку, виведення, а не розведення військ, кордон- всі мовчать. І це дійсно відкриває шлях для зняття санкцій з РФ. До ілюзії миру, а не до миру", - переконана вона.

Читайте також: У Порошенка назвали "планом Путіна" погодження "формули Штайнмаєра"

За її словами, позитив у цій ситуації - лише у звільненні заручників, "все інше - буде важко".

"Україну примусять провести вибори, пушиліни - дейнеги будуть легалізовані як прєдставітєлі місцевого самоврядування, РФ зніме з себе відповідальність за зруйнований Донбас, відновлення розкраденого, знищеного, розбитого ляже на бюджет України. Так, Захід трохи допоможе, це обійдеться йому в рази дешевше, ніж санкції проти РФ, які знімуть вже наступного року. Такий мій прогноз. Якщо не справдиться — за рік визнаю, що не побачила геніального плану нової влади між рядками формули", - додала Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка відповіла, що погоджує текст так званої "формули Штайнмаєра". Вона полягає у варіанті врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом надання спочатку тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу, а потім — після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на непідконтрольній Україні території — надання постійного особливого статусу цим територіям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-