Перший офіс євроінтеграції відкриють у Херсоні - Кабмін

Перший офіс євроінтеграції відкриють у Херсоні - Кабмін

Укрінформ
Кабмін планує реалізувати пілотний проєкт зі створення регіональних офісів щодо сприяння євроінтеграції України.
Про це поінформувала заступник керівника служби віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Лариса Поліщук у вівторок під час засідання Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно офісів з питань євроінтеграції, зараз ми говоримо про пілотний проєкт. Ми розглядаємо можливість роботи з цього питання в Херсонській області, в пріоритеті уряду було сказано про те, що ми зараз спробуємо зосередитися на південних і східних регіонах. Пілотний проєкт - це буде в нас Херсон. Другий - ми дивимося на Харків. Він реалізовуватиметься шляхом самофінансування разом із європейцями, і ми будемо закладати кошти вже при доопрацюванні Державного бюджету", - зазначила Поліщук.

У свою чергу голова комітету Іванна Климпуш-Цинцадзе (фракція "Європейська солідарність") попросила заступника міністра фінансів Василя Шкуракова уточнити, яке саме фінансування передбачається на створення центрів. У відповідь урядовець зазначив, що проєкт Державного бюджету на 2020 рік подавався на макроекономічних показниках і підходах, сформованих ще в травні, та був підготовлений новим урядом по суті за два тижні.

"Позавчора була подана програма діяльності уряду, яка визначила чіткі пріоритети в роботі уряду, вона подана до Верховної Ради... Також будуть подаватися пропозиції від народних депутатів і при розгляді в першому читанні, Міністерство фінансів буде доопрацювувати його відповідно до цих пропозицій. Тому ми просимо це питання включити-розглянути - і вже тоді для підготовки до другого читання законопроєкт буде доопрацювуватися", - прокоментував Шкураков.

Климпуш-Цинцадзе назвала такий підхід "певною профанацією", адже виходить, що пріоритети виконання бюджету врешті відрізнятимуться.

Читайте також: Уряд збирається відкрити офіси євроінтеграції в усіх областях

Шкураков же заперечив їй, наголосивши, що на сьогодні Мінекономрозвитку разом із Нацбанком і урядом загалом розглядають можливість внесення змін до макропоказників, що пов'язані зі зміцненням курсу гривні, адже це може вплинути на показники Держбюджету-2020.

"У тому числі зараз у Верховній Раді є дуже багато законопроєктів, які безпосередньо впливають на можливості бюджету в майбутньому. Це ті показники, які по суті стосуватимуться доходів", - додав заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-