Перспективний план формування ОТГ Чернівецької області відправили на доопрацювання

Перспективний план формування ОТГ Чернівецької області відправили на доопрацювання

Децентралізація
Укрінформ
У Чернівцях на сесії Чернівецької обласної ради депутати не прийняли запропонований ОДА перспективний план формування ОТГ області та відправили його на доопрацювання.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

"Чернівецька обласна рада сьогодні прийняла рішення надіслати Чернівецькій ОДА на доопрацювання проєкт рішення «Про схвалення змін до перспективного плану формування територій громад Чернівецької області» з урахуванням рішень та пропозицій громад області і подати його до наступної сесії обласної ради. Додатково доручили міжфракційній робочій групі з вивчення питання внесення змін до перспективного плану підготувати текст звернення про ситуацію щодо приєднання сіл Санківці, Грозинці, Бочківці до Клішковецької ОТГ Хотинського району та надіслати його до Міністерства розвитку громад та територій України", - йдеться у дописі.

Днем раніше на сайті Чернівецької ОДА повідомили, що подали розроблений перспективний план ОТГ області без "білих плям".

Облдержадміністрація невідкладно розробила та запропонувала зміни до перспективного плану формування територій громад області, передбачивши охоплення ними 100% території з урахуванням міст обласного значення, методики формування спроможних територіальних громад та подала їх на розгляд сесії обласної ради.

Читайте також: На Сумщині хочуть утворити п’ять районів замість вісімнадцяти

Як розповів у коментарі кореспонденту Укрінформу експерт з децентралізації Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» Тарас Прокоп, фахівці очікують прийняття змін до законодавства, згідно з якими перспективні плани затверджуватимуть уже без схвалення обласної ради.

"Нещодавно уряд оприлюднив проєкт змін щодо процесу добровільного об'єднання громад. Відповідно до цих змін обласні ради виключають з процесу схвалення перспективних планів. Тобто, усі перспективні плани формування ОТГ будуть подаватись обласними адміністраціями і затверджуватись на рівні Кабміну. Сподіваємось, що у найближчі тижні ці зміни наберуть чинності і ми подамо вже до міністерства наш перспективний план", - сказав Прокоп.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-