Прокуратура стягнула з підприємства Укроборонпрому кошти за забруднення ґрунту

Прокуратура стягнула з підприємства Укроборонпрому кошти за забруднення ґрунту

Укрінформ
Військова прокуратура Сумського гарнізону через суд стягнула з Шосткинського казенного заводу "Зірка" відшкодування за забруднення ґрунту хімікатами.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Під час судового розгляду встановлено, що на території підприємства, яке входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", виникла аварійна ситуація – витікання майже 12 тонн кислотних сумішей, які зберігались із порушенням вимог. Перевіркою виявлено забруднення казенним заводом "Зірка" нітратами земельної ділянки загальною площею 28 квадратних метрів, чим порушені вимоги статей 91, 96, 167 Земельного кодексу України та спричинена шкода державі в особі Державної екологічної інспекції у Сумській області", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розтрата у мільйон: керівнику підприємства Укроборонпрому повідомили про підозру

Зазначається, що окремі посадові особи заводу, проігнорувавши законні вимоги Держекоінспекції, не усунули добровільно забруднення небезпечними хімікатами й не відшкодували збитків.

"Військові прокурори захистили інтереси держави у суді та забезпечили виконання підприємством сектору безпеки вимог природоохоронного законодавства України", - наголосили у прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-