У Львові розпочались дні європейської спадщини

У Львові розпочались дні європейської спадщини

Укрінформ
У Львові розпочались Дні європейської спадщини, під час яких гостям і мешканцям міста продемонструють маловідомі об’єкти спадщини або такі, що зазвичай закриті для відвідувачів.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

“Дні європейської спадщини — це дуже гарна нагода, насамперед для львів’ян, більше дізнатися про своє місто. Ми часто ходимо вулицями і не помічаємо цієї краси, а, тим більше, - не цікавимось як це було створено. Тому ці лекції чи екскурсії є дуже пізнавальними саме для львів’ян. Закликаю всіх приходити із сім’ями і друзями та дізнаватися багато нового про рідний Львів», - зазначила директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

Цьогорічна тема Днів — «Мистецтво і розваги львів’ян в часи без інтернету». Відтак, охоплюється доволі широкий проміжок часу — від заснування Львова і аж до 90-х років минулого століття. У відвідувачів буде можливість потрапити на екскурсії за лаштунки цирку і театрів. Не менш цікавими будуть лекції: святкування Дня міста у різні епохи, розвиток фотографічного мистецтва, відпочинок львівської інтелігенції та, навіть, розваги в часи війни. Відвідувачі також дізнаються більше про львівське повітроплавання та перший у місті кегельбан, зможуть потрапити на майстер-клас із ведення театральної ляльки та долучитися до давніх галицьких забав.

Читайте також: Дегустації та поїдання винограду на швидкість: Львів запрошує на "Галицьку лозу"

«Ми вже вдев’яте організовуємо цей захід, але кожного року як вперше, адже тема щоразу інша. Загалом цьогоріч у межах Днів європейської спадщини відбудеться 65 подій: як з обмеженою кількістю місць, так і з вільним входом. Ми очікуємо близько 1 500 відвідувачів», - зазначила в.о. начальника управління туризму ЛМР Галина Гриник.

Як зазначають організатори, усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними і базуються на ініціативі людей, яким не байдужа історія їхнього міста.

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-