На Херсонщині використали 52% коштів освітньої субвенції на Нову школу

На Херсонщині використали 52% коштів освітньої субвенції на Нову школу

Укрінформ
На Херсонщині використано лише 52% коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на Нову українську школу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор департаменту освіти, науки та молоді ОДА Євген Криницький.

«Станом на 29 серпня в області використано 52% коштів освітньої субвенції місцевим бюджетам у межах реалізації концепції «Нова українська школа». Така ситуація щодо використання коштів - несвоєчасне проведення сесій (місцевих рад – ред.) по співфінансуванню або відміна і затягування тендерних процедур», - повідомив Криницький, додавши, що є проблеми також з освоєнням інших освітніх субвенцій.

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв на колегії ОДА назвав злочином ситуацію, коли від батьків вимагають у школах здавати кошти на потреби навчальних і виховних закладів, а в цей час чиновники працюють неефективно і не використовуються повністю кошти державних субвенцій на підвищення якості освіти.

«Кошти, які передбачив уряд, Верховна Рада України для підготовки Нової української школи, мають бути використані в повному обсязі, діти не винні, якщо чиновники працюють неефективно», - зазначив Гусєв.

Читайте також: На Тернопільщині цьогоріч поменшало і першачків, і шкіл

Голова ОДА зазначив, що за його інформацією у школах, в тому числі в тих районах, які є антилідерами з використання державних субвенцій, вимагають від батьків здавати кошти на різні потреби освітніх закладів.

Гусєв наполіг на створенні у департаменті освіти, науки та молоді ОДА «гарячої лінії довіри» для того, щоб батьки, у яких вимагають кошти, інформували про це обласну владу.

«В усіх школах – ще раз хочу підкреслити, розмістити інформацію про те, що працює «гаряча лінія» з відповідним телефоном, з відповідною адресою в інтернеті.., щоб батьки могли повідомляти, коли неправомірно вимагають здавати кошти на потреби школи», - сказав голова ОДА.

За словами Гусєва, якщо на це не буде реагувати профільний департамент, то реагуватиме він разом з правоохоронцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-