До Очакова зможуть заходити кораблі НАТО й США

До Очакова зможуть заходити кораблі НАТО й США

Укрінформ
США планують модернізувати українські військово-морські бази та судноремонтні об’єкти на Миколаївщині.
Це стане наступним етапом взаємодії ВМС ЗСУ зі США після завершення будівництва Морського операційного центру в Очакові, повідомляє Український мілітарний портал.

“Військово-морські бази, операційні центри та судноремонтні об’єкти в Очакові та Миколаєві, на відстані менше 100 миль від Криму, дають можливість НАТО й Військово-морським силам ЗС України проводити навчання та координувати діяльність”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, США модернізують декілька українських військово-морських баз, щоб дати можливість НАТО та американським військовим кораблям діяти поблизу контрольованого Росією Криму. Більшість зусиль наразі докладається в Очакові, де впродовж останніх кількох років працювали будівельні бригади Військово-морського флоту США.

Читайте також: Україна нарощує угруповання на Азові - командувач ВМС

За інформацією офіцера підрозділу підводного будівництва лейтенанта Спенсера Була (Spencer Bull — анг.), якого цитує видання, робота в Очакові триватиме до серпня. “Мета полягає в тому, щоб мати можливість використовувати його для американських і союзницьких навчань”, – заявив офіцер. Він також повідомив, що його команда дайверів працюватиме над посиленням існуючих пірсів, обговорюватиме місце для запланованого плавучого доку та складатиме карту морського дна, щоб переконатися, що великі кораблі зможуть тут швартуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-