Німеччина дає близько п'яти мільйонів євро для допомоги на сході України

Німеччина дає близько п'яти мільйонів євро для допомоги на сході України

Укрінформ
Німеччина виділяє близько 5 млн євро на діяльність німецької Спілки робітничих самаритян на сході України.

Про це Укрінформу повідомили у п'ятницю у посольстві ФРН в Україні.

"Федеральний уряд Німеччини надаватиме кошти на здійснення заходів невідкладної допомоги постраждалим внаслідок конфлікту на сході України через Спілку робітничих самаритян Німеччини (СРС). На період з 2019-го до 2021 року федеральний уряд виділив додатково 4,93 млн євро. Останніми роками федеральний уряд вже надавав підтримку гуманітарній діяльності СРС в Україні обсягом майже 6,5 млн євро; завдяки рішенню про виділення нових коштів загальна сума допомоги сягнула понад 11 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що СРС разом зі Спілкою самаритян України протягом багатьох років надають в Україні підтримку і допомогу людям, які її потребують, зокрема багатьом внутрішньо переміщеним особам і тим, хто постраждав унаслідок конфлікту на сході України.

"Нова фаза проекту, яка імплементується з травня 2019 року, реалізується у територіальних громадах, що знаходяться під контролем уряду України, на території Луганської і Донецької областей (поблизу лінії розмежування). Вона слугує зміцненню гарантованого забезпечення харчуванням і забезпечення предметами гігієни осіб, які найбільше постраждали внаслідок конфлікту, зокрема, багатьох літніх людей", - йдеться також у повідомленні.

Читайте також: На Донеччину прибув черговий гуманітарний вантаж з Латвії

Інші складові проекту, як повідомили у посольстві ФРН, передбачають забезпечення допоміжним матеріалом на зимовий період (будівельні, теплоізоляційні, а також паливні матеріали) тих осіб, що мешкають у найбільш неякісних та непристосованих для експлуатації у зимовий період помешканнях.

Окрім того, діти, підлітки, літні люди і люди з інвалідністю отримують консультації і супровід соціально-психологічного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-