Вікторина та «жива» карта України: у Чернівцях відзначили День Європи

Вікторина та «жива» карта України: у Чернівцях відзначили День Європи

Децентралізація
Укрінформ
У рамках відзначення Днів Європи в Україні у центрі Чернівців облаштували «Європейський майданчик». Вздовж пішохідної вулиці Ольги Кобилянської розмістили кілька десятків наметів, в яких інформували як про загальні факти діяльності Європейського Союзу, так і про окремі його країни-учасниці.

Присутні мали змогу виграти призи у вікторині та взяти участь у цікавому флешмобі, який організували за ініціативи Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У травні Україна вже традиційно відзначає Дні Європи. І у Чернівцях уже тиждень відбуваються різні заходи, присвячені пропагуванню європейських цінностей, європейських програм. Сьогодні за ініціативи Чернівецької ОДА на вулиці Ольги Кобилянської відбувається таке європейське містечко, де представляють різні країни Європейського Союзу, де є багато просвітницьких майданчиків. Чернівецький ЦРМС також долучився до цього заходу. Ми запланували цікаву вікторину та флешмоб, під час якого утворимо «живу» карту України», – сказала директор Чернівецького ЦРМС Тетяна Татарчук.

Читайте також: У День Європи на Дніпропетровщину завітала інформаційна кампанія «Я – Громада!»

До проведення вікторини та флешмобу долучилися кілька десятків молодих людей. Вони доволі активно відповідали на питання про створення Європейського Союзу, кількість членів, країни-кандидати, введення в обіг валюти, країни шенгенської зони, співпрацю України з ЄС тощо.

За правильні відповіді їм вручали невеличкі подарунки – магнітики, блокноти, різні брошури та кульки.

Варто зазначити, що молодь Чернівців доволі непогано орієнтується у діяльності Євросоюзу, його інституцій, адже відповідали швидко та правильно майже на усі запитання.

Після вікторини всі бажаючі змогли взяти участь у флешмобі «Україна – це Європа». Посеред вулиці крейдою були окреслені межі України. Кожному учаснику акції видали картку із написом відповідної області. Усі «живі» області розміщувались у своєму регіоні та знайомились із сусідніми областями. Після цього над такою «живою» картою України учасники підняли прапор Євросоюзу та голосно тричі прокричали «Україна – це Європа!».

«Такий захід носить просвітницький характер. Ми розповідаємо людям про ту допомогу і підтримку, яку надають Україні країни Європейського Союзу. Нам важливо, щоб про це дізналися якомога більше наших мешканців і розуміли, що ЄС підтримує позитивні зміни, які у нас відбуваються. Якщо є вдалі реформи, то Європа набагато швидше і охочіше підтримує подальший поступ цих реформ»,– додала Татарчук.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Віталій Олійник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-