В Одесі протестували проти приватної охорони портів

В Одесі протестували проти приватної охорони портів

Укрінформ
Близько ста контролерів служби охорони та режиму морських портів пікетували 14 травня офіс Одеського філіалу державного підприємства "Адміністрація морпортів України", протестуючи проти заміни їх працівниками приватних охоронних фірм.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вимагаємо від керівництва держпідприємства АМПУ не розформовувати державну воєнізовану охорону портів, бо це призведе до втрати роботи кількох сотень контролерів служби охорони та режиму портів", - сказав один з учасників акції протесту, що не побажав представитись.

Люди тримали в руках плакати "Ні - приватній охороні держкордону!", "Чорноморськ проти скорочень!", "Не вбивайте Ізмаїл!" та інші.

Варто зазначити, що в Ізмаїльському порту охоронців ВОХР вже почали замінювати працівниками філіалу ТОВ «Альфа Безпека». Однак контролери служби охорони та режиму порту не поспішають подавати заяви на службу до «Альфа Безпека», бо при цьому втрачають вислугу років у підрозділі держохорони, а також позбуваються деяких соціальних гарантій, які мають працівники порту.

Читайте також: Юрист пояснив, чому проспекту в Одесі не можна повертати ім'я Жукова

Зі свого боку, в АПМУ твердять, що покласти функцію забезпечення охорони і режиму портів на спеціалізовану охоронну фірму планують у рамках реформи транспортної галузі, скориставшись публічним тендером у системі Prozorrо. Роботу приватних охоронних фірм в АМПУ вважають ефективнішою за службу ВОХР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-