У Новограді-Волинському зібрали віче проти забруднення річок Случ і Хомора

У Новограді-Волинському зібрали віче проти забруднення річок Случ і Хомора

Фото
Укрінформ
У Новограді-Волинському на Житомирщині пройшло народне віче «Стоппонінка» проти забруднення річок Случ та Хомора скидами з Понінківської картонно-паперової фабрики, що у Хмельницькій області.

Про це інформує у Facebook Новоград-Волинська міська рада.

«Жителі міста Новограда-Волинського, а також Новоград-Волинського і Баранівського районів пройшли багатолюдною ходою центральною вулицею міста, від пам'ятника Т.Г.Шевченку (район автовокзалу) до площі Лесі Українки, де відбулося народне віче в знак протесту проти масового забруднення річок Хомора та Случ», - йдеться у дописі.

Зазначається, що учасники віче обговорили екологічну ситуацію, яка склалася у зв’язку із скидами відходів з ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» до річки Хомора, яка впадає в річку Случ.

У Новограді-Волинському зібрали віче на захист річок Случ і Хомора / Фото: Новоград-Волинська міська рада

Зокрема, під час акції оголошена резолюція, в якій люди вимагають зупинити ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» до часу будівництва очисних споруд та введення їх в експлуатацію.

У резолюції також ідеться про потребу невідкладного розгляду Верховною Радою постанови «Про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей», внесеної народним депутатом.

Жителі Новоград-Волинського та Баранівського районів вимагають проведення перевірки роботи слідчих підрозділів ГУ НП у Хмельницькій області щодо бездіяльності в кримінальних провадженнях, що стосувалися притягнення до відповідальності осіб, винних у забрудненні річок Хомора та Случ. Крім того, акцентується на створенні державної слідчо-оперативної групи щодо забруднення водойм під наглядом Генпрокуратури.

Читайте також: У Вінниці відкриють першу в місті станцію глибокого сортування сміття

Резолюцію відправлять Голові Верховної Ради, Прем’єр-міністру, Президенту та генпрокурору.

Як повідомлялося, у Баранівці цієї весни неодноразово фіксували загибель риби у річці Случ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-