Аварія вантажівки на Прикарпатті: затримали чиновника, який дав дозвіл на перевезення

Аварія вантажівки на Прикарпатті: затримали чиновника, який дав дозвіл на перевезення

Укрінформ
У Коломиї затримали керівника ГО "Федерація рафтингу Прикарпаття", яка дозволила перевезення 23 туристів вантажівкою, що впала з обриву в річку.
Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Правоохоронці затримали 52-річного керівника ГО, у Коломиї, де розташована організація з рафтингу, що дозволила перевезення вантажівкою, яка з обриву впала у річку з 23 туристами з Білорусі", - сказав він.

Він зазначив, що керівника ГО "Федерація рафтингу Прикарпаття" затримано у порядку ст. 208 КПК України.

"Розпочато досудове розслідування за ст. 287 Кримінального кодексу України. Вона передбачає кримінальну відповідальність за випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації", - уточнив Тракало.

Як з'ясував Укрінформ, керівника, якого затримали правоохоронці, звати Віктор Кавацюк.

Як повідомлялося, 6 травня близько 11:30 години в селі Бистрець Верховинського району вантажний автомобіль «ГАЗ-66» злетів з обриву висотою 40 м і впав у річку Чорний Черемош.

У вантажівці перебували 24 людини (23 туристи-іноземці і 1 водій). Попередньо відомо, що група туристів з Білорусі мала здійснити сплав річкою, тому направлялася до місця призначення.

Читайте також: Водій вантажівки, яка з туристами зірвалася з 40-метрового обриву, був п'яний

Внаслідок ДТП троє осіб загинули на місці: 23-річна і 28-річна громадянки Білорусі і 29-річний громадянин Білорусі. Ще 9 осіб проходять медичне обстеження у Верховинській лікарні з різними травмами. Іншим пасажирам надали допомогу на місці події.

Поліція встановила, що водій вантажівки був п'яний. За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження, відносно водія готують підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-