Водій вантажівки, яка з туристами зірвалася з 40-метрового обриву, був п'яний

Водій вантажівки, яка з туристами зірвалася з 40-метрового обриву, був п'яний

Укрінформ
Водій вантажівки «ГАЗ-66», яка з туристами зірвалася у річку в Івано-Франківській області, знаходився у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє cектор комунікації поліції Івано-Франківщини на своїй сторінці у Facebook.

«Поліцейські встановили, що 47-річний водій автомобіля ГАЗ-66 не впорався з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль розпочав рух назад і перекинувся у річку. Водій – мешканець одного із сіл Косівського району – керував в стані алкогольного сп’яніння. Це підтвердила медична експертиза», - підкреслюється в повідомленні.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб).

Водія затримали у порядку ст. 208 КПК України. Невдовзі йому оголосять підозру, а також суд обере запобіжний захід, поінформували в поліції.

Читайте також: Рятувальники знайшли всіх туристів, які зірвалися в річку на Прикарпатті

За даними правоохоронців, зараз водій перебуває в стані шоку. В аварії він обійшовся синцями.

Як повідомлялося, 6 травня близько 11:30 години в селі Бистрець Верховинського району вантажний автомобіль «ГАЗ-66» злетів з обриву висотою 40 м і впав у річку Чорний Черемош.

У вантажівці перебували 24 людини (23 туристи-іноземці і 1 водій). Попередньо відомо, що група туристів з Білорусі мала здійснити сплав річкою, тому направлялася до місця призначення.

Внаслідок ДТП троє осіб загинули на місці: 23-річна і 28-річна громадянки Білорусі і 29-річний громадянин Білорусі. Ще 9 осіб проходять медичне обстеження у Верховинській лікарні з різними травмами. Іншим пасажирам надали допомогу на місці події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-