Червоний Хрест передав на Донеччину 95 тонн гуманітарної допомоги

Червоний Хрест передав на Донеччину 95 тонн гуманітарної допомоги

Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного Хреста направив мешканцям Донецької області гуманітарний вантаж з продуктових і гігієнічних наборів.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

“Через КПВВ “Новотроїцьке” на виїзд до ТОТУ прослідувало 5 автомобілів з вантажем продуктових та гігієнічних наборів загальною вагою понад 95 тонн. Гуманітарний вантаж направлений жителям Донеччини від Міжнародного комітету Червоного Хреста”, - йдеться у повідомленні.

Також у відомстві інформували, що усі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил відкрилися вчасно та працюють у штатному режимі.

У п’ятницю 3 травня загальний пасажиро-транспортний потік порівняно з попереднім днем дещо збільшився. Всього через контрольні пункти в’їзду-виїзду прослідувало 44,2 тисячі осіб та 5,2 тисячі транспортних засобів, зазначають у Держприкордонслужбі.

Також повідомляється, що минулої доби військовослужбовцями Краматорського та Лисичанського загонів спільно зі співробітниками ДФС зі складу Об'єднаних сил у КПВВ “Мар’їнка” та “Станиця Луганська” припинено дві спроби незаконного переміщення на тимчасово окуповану територію України товарів, серед яких - компресори до холодильників та парфуми на суму понад 80 тисяч гривень.

Окрім того, у КПВВ “Мар’їнка” прикордонники Краматорського загону з допомогою службового собаки виявили громадянина України, який прямував із не підконтрольної Україні території з наркотиками. Особу та речовини передано співробітникам поліції в Донецькій області.

У відомстві також інформують, що прикордонники Донецького загону спільно зі співробітником ДФС, на в’їзд і ТОТУ, виявили в КПВВ “Новотроїцьке” в салоні автомобіля “Деу” георгіївську стрічку. Поінформовано співробітників Нацполіції про виявлення особи, в діях якої містяться ознаки адмінправопорушення, передбаченого ст.173-3 КУпАП (Виготовлення і пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки) для вжиття заходів за компетенцією. Виявлену заборонену символіку вилучено.

Читайте також: Єльченко подякував голові Червоного Хреста, який завершив каденцію в Україні

У КПВВ “Мар’їнка” на виїзд до ТОТ громадянка України пропонувала прикордонному наряду грошову винагороду у розмірі 1 тисячі рублів РФ за безперешкодний пропуск транспортного засобу з овочами. У Держприкордонслужбі інформують, що громадянку передано співробітникам Нацполіції в Донецькій області, за даним фактом до Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-