У Вінниці затвердили концепцію залучення городян до життя міської ОТГ

У Вінниці затвердили концепцію залучення городян до життя міської ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
Вінницька міськрада затвердила концепцію цифрової партисипації міської ОТГ, спрямовану на збільшення залученості городян у прийняття рішень про життя громади.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«Задля розвитку електронної демократії розроблено Концепцію цифрової партисипації Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2019-2025 роки. Серед іншого у ньому йдеться про формування сприятливих умов, стимулювання та підвищення компетенцій електронної участі громадян в процесах прийняття і реалізації важливих рішень через спільний пошук проблеми, інформування, визначення шляхів вирішення та їх подальшого впровадження», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Концепцією передбачається створення корисних цифрових ресурсів і можливостей, використання міською владою для взаємодії з громадянам новітніх сервісів, які базуються на засадах інклюзивності. Також в ухваленому документі йдеться про застосування елементів штучного інтелекту та відкритих даних в інструментах електронної партисипації.

Читайте також: Регіони мають розробити власні плани управління відходами - Зубко

Метою Концепції є формування системи, де порядок денний створюється самими мешканцями за допомогою інструментів цифрової партисипації. Основна ідея Концепції цифрової партисипації полягає у тому, що мешканці за допомогою е-інструментів самі формують бачення майбутнього свого міста.

Нові інструменти е-демократії доповнять ті, що наразі вже працюють у Вінниці. Серед них – електронні петиції та звернення, бюджет громадських ініціатив, електронні звернення, мапу звернень громадян,сервіс «Інформер для громадян», «Відкриті дані» тощо.

Також Вінницька міська рада є учасником швейцарсько-українського проекту «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громадян» (EGAP). У місті реалізуються й інші проекти міжнародної технічної допомоги за даним напрямком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-