Регіони мають розробити власні плани управління відходами - Зубко

Регіони мають розробити власні плани управління відходами - Зубко

Укрінформ
Національна Стратегія управління відходами до 2030 року потребує розробки регіонами власних планів щодо управління відходами.

Про це сказав на засіданні Координаційної ради з питань реалізації національної стратегії управління відходами в України до 2030 року віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє сайт Децентралізація.

За словами Зубка, наявність таких планів, серед іншого, дасть регіонам можливість залучати інвестиції та розвивати середнє та мале підприємництво.

«Цей план самостійно не працюватиме, якщо його не буде доповнено регіональними планами. Саме вони – ключовий елемент для розбудови системи управління відходами по всій країні. І всі чітко мають розуміти, що регіональний план – це не просто план якихось заходів поводження з відходами. Це довгострокова регіональна маршрутна карта, яка має зав’язати на собі всіх ключових суб’єктів – муніципалітети, бізнес та інвесторів», — зазначив Зубко.

Він зауважив, що саме сфера управління відходами може дати поштовх для розвитку малого та середнього бізнесу в регіонах.

Читайте також: Експерти «U-LEAD з Європою» презентували тренінгову програму для працівників ЦНАП

«Регіональний план управління відходами – це фактично план залучення інвестицій та розвитку ринку і бізнесу в області. І до розробки таких регіональних планів мають бути залучені абсолютно всі учасники – місцеве самоврядування, безпосередньо громади, представники бізнесу, потенційні інвестори, міжнародні партнери та представники МФО, а також Агенції регіонального розвитку», — підкреслив Зубко.

Він зазначив, що наразі громади активізувалися у напрямку укладання міжмуніципальних договорів. На сьогодні, 975 громад уклали 381 договір, з яких 30% стосується питань управління відходами. І цей інструмент обов’язково має бути врахований при складанні регіональних планів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-