Експерти «U-LEAD з Європою» презентували тренінгову програму для працівників ЦНАП

Експерти «U-LEAD з Європою» презентували тренінгову програму для працівників ЦНАП

Децентралізація
Укрінформ
Програма “U-LEAD з Європою” презентувала тренінгову програму для працівників Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), яка допоможе підвищити якість надання адміністративних послуг.

Про це повідомляє портал "Децентралізація".

“Побутова корупція – це те, з чим стикаються українці майже кожного дня. ЦНАПи в умовах децентралізації створюють нову культуру спілкування працівників з клієнтами, з місією надання дійсно якісних та комфортних послуг для людей. За останній рік українські ЦНАП надали більше 6 млн послуг, і Мінрегіон разом з Мінекономіки, Програмою U-LEAD та іншими проектами багато працюють над тим, щоб нові стандарти обслуговування клієнтів стали нормою для всіх державних сервісних інституцій”, - сказав на презентації програми заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Навчальний курс розроблений провідними українськими експертами з адміністративних послуг та включає в себе всі ключові аспекти підготовки працівників для роботи в належних високоефективних центрах надання адміністративних послуг.

Читайте також: Місцеві вибори-2020 мають відбутись на новій територіальній основі - експерт

Програма складається з п'яти тематичних модулів та методологічного посібника, який доступний для на сайті "Децентралізація".

Тренінгова програма розкриває теми ролі органів місцевого самоврядування в наданні послуг жителям громади; належної організації надання адміністративних послуг; порядку надання адміністративних послуг і їх якості; особливості надання окремих груп послуг, а також ділової етики та взаємодії з відвідувачами центрів надання адміністративних послуг. У рамках модулю взаємодії з клієнтами детально розглядається тема гендерної рівності та гендерно-коректних принципів роботи з клієнтами в ЦНАП.

Зазначається, що 448 співробітників ЦНАП вже пройшли навчання в рамках реалізації Початкової Фази Програми і надають якісні послуги мешканцям своїх громад. Під час реалізації першого та другого раундів Фази впровадження більше 5 тисяч працівників ЦНАП та лідерів громад пройдуть навчання за тренінговою програмою.

Як повідомлялося, триває останній (четвертий) раунд відбору учасників Фази впровадження для створення та модернізації ЦНАП, в якому, на відміну від попередніх раундів, можуть брати участь громади населених пунктів з кількістю мешканців до 100 000 та об’єднані громади без обмеження щодо кількості мешканців з 24 областей України.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно з Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-