У Вінниці відкриють Музей Мужніх

У Вінниці відкриють Музей Мужніх

Укрінформ
У Вінниці створять обласний музей з увічнення пам’яті про борців за суверенність та захисників України в часи новітньої історії - «Музей Мужніх».

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«Відбулась перша організаційна нарада щодо заснування в м. Вінниця обласного музею мужності «Музей Мужніх» – спільної експозиції про всіх тих, хто став символом мужності та незламності українського народу, хто своїм особистим подвигом та героїзмом утверджував незалежність і суверенітет України. А саме: про героїзм і подвиги афганців, чорнобильців, Героїв Небесної сотні, воїнів АТО/ООС та представників силових структур», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ідея створення «Музею Мужніх» вперше виникла на одному з перших засідань Ради з питань історії, культурної спадщини та топоніміки м. Вінниці, - це консультативний орган при Вінницькому міському голові. Він закликав усіх громадських активістів об’єднатися довкола ідеї створення такого музею.

Міська влада підтримала цю ініціативу і звернулася до обласної державної адміністрації з пропозицією створити спільну експозицію, в якій були б презентовані події новітньої історії України, через які довелося пройти нашій державі, а також постаті та особистості земляків-сучасників, які стали прикладом незламної волі, стійкості та мужності.

Читайте також: Більшість українців за збереження пам’яті про Майдан і Небесну Сотню

Наразі ухвалено рішення, що «Музей Мужніх» матиме статус Вінницького обласного краєзнавчого музею. Концепція та місце розташування музею поки що у стадії розробки та обговорення.

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-