Поліція кваліфікувала 16

Поліція кваліфікувала 16 "замінувань" у Дніпрі як теракт

Фото
Укрінформ
Неправдиві повідомлення, яких 18 квітня до поліції надійшло 16, - про замінування чотирьох мостів, п’яти шкіл, головпоштамту, трьох районних у м. Дніпро рад, підприємств та будинку на житловому масиві Тополя-3, - кваліфіковано як терористичний акт.

«За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). Розпочато розслідування, в рамках якого будуть встановлені всі причетні до злочину особи», - йдеться в повідомленні.

Масові "замінування" у Дніпрі / Фото: Нацполіція

Зазначається, що для перевірки повідомлень на місце замінування виїжджали експерти-вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативні групи та працівники відповідних служб. Під час перевірки жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

У поліції нагадали, що санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня в Дніпрі було 11 повідомлень про мінування - управління статистики, управління юстиції, виконкому, міської ради, метрополітену, автовокзалу, залізничного вокзалу та готелів. Всі вони не підтвердилися. За фактами неправдивих повідомлень зареєстровані кримінальні справи.

Читайте також: Заводи, райради та школи: у Дніпрі “замінували” 11 об'єктів

Також за вечір неділі, 14 квітня, правоохоронці у Дніпрі отримали 7 неправдивих повідомлень про замінування - аеропорту, трьох торговельних центрів і трьох готелів у Дніпрі.

У день голосування у першому турі виборів Президента України 31 березня у Дніпрі також надійшли повідомлення про мінування 9 виборчих дільниць. Згодом голова Національної поліції України Сергій Князєв сказав, що ці повідомлення надходили з території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-