Держава забезпечує дітей-сиріт на Луганщині житлом - Філь

Держава забезпечує дітей-сиріт на Луганщині житлом - Філь

Укрінформ
За попередні два роки в Луганській області 88 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, отримали власне житло.

Про це інформує прес-служба Луганської ОДА.

«Це стало можливим завдяки державній субвенції у розмірі 22,7 млн гривень, яку уряд спрямував на вирішення житлового питання цієї категорії громадян. Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації Сергій Філь зауважив, що виконання житлових програм має особливе значення для жителів області, де триває війна. У важких економічних умовах, що склалися на Луганщині, соціально незахищені категорії громадян можуть розраховувати тільки на державну підтримку», - цитує прес-служба ОДА її керівника.

У Луганській області реалізовано Регіональну цільову програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2017-2018 роки. Програма буде продовжена після рішення Кабінету міністрів щодо фінансування цього напряму.

Читайте також: Влітку 50 дітей з Луганщини оздоровляться в Австрії — ОДА

«У 2017 році квартири отримали 29 дітей, у 2018-му кількість новоселів збільшилася вдвічі – 59. Такого на Луганщині не відбувалося багато років. Це яскравий приклад піклування держави про дітей-сиріт. Ми розуміємо, що їм більше немає на кого сподіватися, тому робота у цьому напрямі продовжиться», – наголосив Філь.

Зазначається, що станом на початок 2019 року на квартирному обліку в області перебуває 541 особа цієї категорії громадян. Зокрема, 111 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 16 до 18 років, від 18 до 24 років – 258 осіб, а також 172 особи старші 24 років.

В області також триває будівництво двох дитячих будинків сімейного типу - в Біловодському та Новопсковському районах. Загальна сума будівництва – близько 19 млн гривень. Введення в експлуатацію цих будинків заплановано на поточний рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-