Миколаївську дитячу інфекційну лікарню терміново закривають через аварійність

Миколаївську дитячу інфекційну лікарню терміново закривають через аварійність

Укрінформ
Миколаївську обласну дитячу інфекційну лікарню терміново закривають через аварійність приміщення. Дітей переводять в інші медичні заклади.

Про це стало відомо 2 квітня під час засідання обласної комісії з техніко-економічної безпеки і надзвичайних ситуацій в Миколаївській ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми змушені терміново закрити обласну дитячу інфекційну лікарню через стрімке руйнування будівлі», - сказав голова ОДА Олексій Савченко, який взяв участь у нараді.

Необхідність таких термінових заходів викликана тим, що протягом декількох днів стрімко прискорився процес руйнування фундаменту і несучих стін будівлі лікарні. За висновком експертизи, це сталося через підйом ґрунтових вод.

Читайте також: У трьох округах Одещини члени ДВК уточнюють протоколи “на коліні” - ОПОРА

27 найменших дітей лікуватимуться в обласній дитячій клінічній лікарні, інших переведуть у дорослу інфекційну, де є відповідні умови.

Власне, стан дитячої інфекційної лікарні викликає тривогу у мешканців міста вже багато років, але цієї весни руйнівні процеси різко прискорилися.

Керівник області також дав розпорядження за 2 місяці розробити проект будівництва нового корпусу на території обласної інфекційної лікарні - для дитячого відділення. Воно повинне відкритися ще до кінця цього року.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-