Випускники угорськомовних шкіл пройшли експрес-підготовку до ЗНО з української

Випускники угорськомовних шкіл пройшли експрес-підготовку до ЗНО з української

Фото
Укрінформ
На Закарпатті чотири дні працювали пришкільні мовні табори “БомбеЗНО”, метою яких була експрес-підготовка до ЗНО з української мови і літератури для випускників шкіл з угорською мовою навчання.
Про це міністр освіти України Лілія Гриневич поінформувала на прес-конференції на Закарпатті з нагоди завершення експрес-курсів “БобмеЗНО”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні, 28 березня, в школах Закарпаття завершили роботу пришкільні мовні табори «БомбеЗНО», метою яких була експрес-підготовка до ЗНО з української мови і літератури для випускників шкіл з угорською мовою навчання. Чотириденні курси організувало Міністерство освіти і науки України спільно з ГО «Освіторія» та GoGlobal (за підтримки проекту «Фінська підтримка реформи української школи» та Європейського Союзу)” - повідомила Гриневич.

З її слів, основна місія мовного табору – зняти напругу та подолати мовний бар'єр для учнів, які не володіють українською мовою, навчаючись в державних школах.

У МОН є ідея продовжувати практику таких таборів надалі — на літніх канікулах, також планують проводити тренінги — в офлайн та онлайн-форматах.

Читайте також: Тест пробного ЗНО з української можна пройти онлайн

“До проекту “БомбеЗНО” було залучено 44 педагоги: по одинадцять учителів з Чернівецької і Закарпатської областей та 22, рекомендованих ГО «Освіторія». Це найкращі вчителі української мови та літератури України, велика частина з них – не з державних шкіл. Вони мають великий досвід у підготовці до ЗНО і пройшли комплексний триденний тренінг у Києві, який включав методичну підготовку, елемент натхнення і психологічні аспекти. До тренінгу також залучено і викладачів-експертів із угорсько-української філології” - сказала Ольга Юр’єва, координатор табору БомбеЗНО на Закарпатті.

Гриневич відвідала мовний табір "БомбеЗНО"/ Фото Сергія Гудака

Як повідомили організатори, пришкільні табори за цією програмою на Закарпатті працювали для учнів Виноградівського району на базі Карачинського ліцею, для учнів Берегівського району – на базі Яношівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ужгородського району – на базі Великодобронської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Програмою передбачалося перебування дітей у таборі упродовж чотирьох днів з 9-ї до 17-ї години. Вартість проекту склала 50 тис. євро, кошти на нього отримали від фінських партнерів.

Усього на Закарпатті охопили заняттями в таборах понад 200 випускників-одинадцятикласників. Участь у проекті безкоштовна.

Як наголосили організатори, успішне складання зовнішнього незалежного оцінювання має покращити шанси випускників на успішну самореалізацію в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-