У Мінську порушать питання відновлення газопостачання Мар’їнки - Геращенко

У Мінську порушать питання відновлення газопостачання Мар’їнки - Геращенко

Укрінформ
Під час переговорів Мінської групи з гуманітарних та безпекових питань 27 березня поставлять на розгляд проблему відновлення газопостачання прифронтової Мар’їнки на Донеччині.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час зустрічі 18 березня з мешканцями міста, повідомили у департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

«Перший заступник Голови ВРУ зазначила, що Мар’їнська ВЦА має підготувати лист, в якому вказати всі нагальні проблеми щодо відновлення систем життєзабезпечення міста, для того щоб 27 березня під час переговорів мінської групи з гуманітарних та безпекових питань поставити цю проблему на розгляд», - йдеться у повідомленні.

У свою чергу керівник Мар’їнської ВЦА Володимир Мороз пояснив, що питання відновлення газопостачання, в першу чергу, залежить від надання гарантій безпеки.

Читайте також: У Красногорівці Геращенко передала підручники майбутній шкільній бібліотеці

За його словами, наразі повністю прокладено та заведено трубу до Красногорівки, з обласного бюджету виділено 10 млн грн на реконструкцію автоматизованої газорозподільчої станції. «Але найголовніше – це забезпечення режиму тиші з боку російських окупантів», - наголосив Мороз.

У цьому контексті Геращенко підкреслила, що питання забезпечення режиму тиші завжди стоїть дуже гостро. «Черговий режим тиші 8 березня знову було порушено. І як правило, тиша завжди зберігається зовсім недовго, але зменшується інтенсивність обстрілів, яка зберігає людські життя», - констатувала перший віце-спікер.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-