Шість громад Одещини отримають міжнародну підтримку у створенні ЦНАПів

Шість громад Одещини отримають міжнародну підтримку у створенні ЦНАПів

Децентралізація
Укрінформ
Шість громад Одеської області найближчим часом модернізують Центри надання адмінпослуг населенню або створять нові ЦНАПи з допомогою міжнародної Програми «U-LEAD з Європою». 

Відповідні документи підписали представники Березівської, Вилківської, Красносільської ОТГ, а також міст Білгород-Дністровський, Татарбунари та Южне, повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації, пославшись на директора департаменту економічної політики й стратегічного планування ОДА Дмитра Радулова.

"У цей день розпочата робота з утворення ЦНАПів, які забезпечать мешканців об'єднаних громад якісними й доступними адміністративними послугами. Учасники програми отримають всебічну підтримку: від меблів до програмного забезпечення", - зазначив Радулов.

В ОДА констатували, що документи про створення і модернізацію ЦНАПів підписано з компаніями-виконавцями NIRAS Sweden AB та SKL International. Фактично, розпочинається фаза впровадження проектів, спрямованих на поліпшення якості адмінпослуг для населення в межах Програми «U-LEAD з Європою».

Читайте також: У Баранівській ОТГ до кінця року побудують міні-сироварню

Учасники програми отримають програмне забезпечення «Вулик», що дасть змогу автоматизувати й посилити ефективність роботи адміністраторів. Окрім комп’ютерної техніки й меблів, передбачена також спеціальна підтримка. В тому числі надання мобільного ЦНАПу або електронної системи керування чергою, навчання й підвищення кваліфікації персоналу.

Як повідомлялося, «U-LEAD з Європою» - одна з потужних програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки процесів децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами, зокрема Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією.

Фото: oda.odessa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-