В Одесі створюють Школу жінок-лідерок

В Одесі створюють Школу жінок-лідерок

Децентралізація
Укрінформ
Установча зустріч жінок-лідерок, які прагнуть опанувати основами управління та бізнесу і здобути фахову спроможність задля забезпечення гендерної рівності й успішного розвитку об'єднаних територіальних громад, відбулась 12 березня в Одесі.

Проект створення Школи жінок-лідерок задля розширення їх прав і можливостей на місцевому рівні та формування мережі активних жінок ініціював Одеський ЦРМС, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми раді вітати вас, сподвижників реформи децентралізації, які переконані, що жінкам належить змінити стереотипи управлінської та політичної культури і посилити свій вплив для розвитку місцевих громад. Бо хоч жінки й становлять близько половини працездатного населення Одещини, чоловіки продовжують домінувати в органах державної влади, місцевого самоврядування та бізнес-сфері. Для прикладу, усього три жінки очолюють 28 новоутворених територіальних громад Одещини, так само жінки становлять менше чверті депутатів обласної ради. Ситуація потребує змін, і створення Школи жінок-лідерок може стати першим важливим кроком у напрямку досягнення гендерної рівності", - зазначила радник Одеського ЦРМС Євгенія Генова.

За її словами, протягом наступних місяців експерти й радники Центру допоможуть набути учасникам установчої зустрічі фахової спроможності.

"Заняття у Школі жінок-лідерок будуть проводити як радники ЦРМС, так і залучені ними досвідчені спеціалісти. Формат навчання - тренінги і семінари з питань гендерно орієнтованого бюджетування, стратегічного менеджменту, професійного вигорання, формування іміджу та мистецтва комунікації, залучення громадян до прийняття рішень органів місцевого самоврядування тощо", - зауважила Генова.

Староста Куяльницької ОТГ Валентина Цигуй, заступник голови Авангардівської міськради Інна Дмитренко, депутат Білгород-Дністровської міськради Юлія Федорова та інші учасниці установчої зустрічі, яких було залучено до проведення практичних вправ з моделювання ситуацій, внесли низку власних пропозицій до планування Школи жінок-лідерок, у тому числі навчання взаємодії з представниками молодіжного середовища, набуття знань з основ управління людьми, врегулювання конфліктних ситуацій.

Читайте також: Тергромадам Миколаївщини розповіли про переваги гендерно орієнтованого бюджету

Обласна Школа жінок-лідерок функціонуватиме до кінця поточного року.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото: Одеський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-