Труханов

Труханов "забув" вказати в деклараціях статки на 51 мільйон

Укрінформ
Меру Одеси Геннадію Труханову повідомили про підозру через недостовірне декларування.

Про це інформує прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"11 березня 2019 року меру Одеси повідомлено про підозру у внесенні недостовірної інформації до електронних декларацій за 2015 та 2016 роки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії посадовця кваліфіковано за ст.366-1 Кримінального кодексу України (недостовірне декларування).

Слідство встановило, що мер Одеси "не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою посадовець пов'язаний спільним побутом, має взаємні права та обов'язки. З цією особою підозрюваний перебував в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 роки, має двох спільних дітей, одна з яких народилась у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу".

У НАБУ вважають, що Труханов не задекларував: квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, проценти за вкладами у банках.

Загалом до декларації 2015 року мер Одеси не вніс статки на загальну суму 32,48 млн грн, до декларації 2016 року — на 18,81 млн грн. Розмір незадекларованих статків визначено на підставі експертиз, проведених в рамках досудого розслідування.

Читайте також: НАЗК внесло припис Труханову

У відомстві повідомили, що розслідування зазначених фактів детективи розпочали ще у листопаді 2017 року.

Мер Одеси вдруге притягується до кримінальної відповідальності: за першим епізодом він уже є обвинуваченим у заволодінні 185 млн грн місцевого бюджету Одеси при купівлі будівлі колишнього заводу "Краян". Детективи НАБУ зібрали достатнього доказів того, що ця закупівля здійснена за завищеними цінами. Досудове розслідування цього епізоду завершено — справа слухається в Малиновському районному суді м.Одеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-