Львів закупить 50 тролейбусів за кредит ЄБРР

Львів закупить 50 тролейбусів за кредит ЄБРР

Укрінформ
Львів підписав з Європейським банком реконструкції та розвитку договір гарантії на кредитування закупівлі 50 нових тролейбусів для міських перевезень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

«Мова йде про те, що ми будемо мати можливість виготовити 50 тролейбусів на львівському заводі „Електрон“, який виграв тендер європейського рівня. Ці тролейбуси виїдуть на вулиці Львова ще цього року. Це прекрасне партнерство з банком, робочі місця і українська продукція, яка буде мати можливість більше презентувати себе у цілому світі. Це дуже важлива угода для громади міста», — зазначив міський голова Андрій Садовий.

Львів робить ставку на екологічні види транспорту — трамваї, тролейбуси, електробуси. Місто активно працює над покращенням сфери перевезень пасажирів, оновленням і збільшенням кількості одиниць громадського транспорту. Цього року місцевий виробник виготовить на замовлення міста 50 нових тролейбусів.

Також у планах Львова — закупівля ще 10 нових трамваїв та 100 автобусів. Опрацьовується можливість закупівлі 100 електробусів.

Читайте також: У Миколаєві модернізують міський електротранспорт завдяки співпраці з ЄБРР

Як повідомлялось, 18 лютого 2018 року ЛКП «Львівелектротранс» підписало контракт з ТОВ «СП «Електронтранс» про поставку 50 нових тролейбусів. Підписання відбулося в рамках кредитної угоди з ЄБРР щодо реалізації проекту модернізації громадського тролейбусного транспорту, якою передбачено придбання 50 нових, низькопідлогових тролейбусів, реконструкція тролейбусної контактної мережі та трамвайного і тролейбусного депо.

Договір гарантії передбачає відшкодування та підтримку щодо реалізації проекту модернізації громадського тролейбусного транспорту. Відповідно до договору, міська рада виступає гарантом щодо кредитних зобов’язань ЛКП «Львівелектротранс» перед Європейським банком реконструкції та розвитку.

У свою чергу ЄБРР організовує пакет фінансування в сумі до 17,5 млн євро на придбання до 50 нових тролейбусів, який складається з 13-річного кредиту ЄБРР в сумі до 15 млн євро і кредиту Фонду чистих технологій в сумі до 2,5 млн євро. Кошти будуть надані ЛКП «Львівелектротранс», яке обслуговує в місті 10 тролейбусних маршрутів загальною протяжністю майже 75 км.

Нові низькопідлогові тролейбуси забезпечать комфортний проїзд у транспорті для пасажирів з дітьми, інвалідів та громадян похилого віку. Очікується, що внаслідок цієї модернізації споживання електроенергії скоротиться приблизно на 20%, а викиди CO2 — на 1907 тонн на рік.

Фото: Львівська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-