Міськрада Харкова підтримала підвищення тарифів на проїзд

Міськрада Харкова підтримала підвищення тарифів на проїзд

Укрінформ
Чергова сесія Харківської міськради підтримала рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд у міському електротранспорті, включаючи метро, тролейбуси і трамваї.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Депутати більшістю голосів - 55 - підтримали рішення виконкому від 7 лютого про підвищення вартості проїзду в метро - з 5 грн до 8 грн, а в наземному електротранспорті - з 4 грн до 6 грн.

Як сказав на сесії Харківський міський голова Геннадій Кернес, саме такий тариф забезпечує "належне перевезення". Кернес також доручив юридичному департаменту оскаржити рішення суду про зупинення підвищених тарифів.

З рішенням сесії не погодилися члени ініціативної групи активістів, які прийшли в сесійний зал за дорученням пікету перед будівлею міськради, організованого громадськими організаціями "Харківський антикорупційний центр" і "Антикорупційний блок учасників АТО". Активісти почали скандувати "Ганьба!".

У результаті Кернес оголосив засідання зірваним і попросив поліцію протягом 30 хвилин вивести активістів.

Коли активісти вийшли, сесія продовжила роботу і розглянула більш як 50 питань.

Водночас, розповіли кореспондентові Укрінформу в Управлінні ДСНС у Харківській області, під час сесії надійшло повідомлення про те, що в міськраді можливий терористичний акт: "Проведено огляд приміщень. Жодних вибухових речовин не виявлено. Евакуація не проводилася".

Читайте також: Тарифи на транспорт: у Харкові пікетують сесію міськради

Як повідомляв Укрінформ, вранці 27 лютого більш як сто активістів пікетували будівлю Харківської міськради, де почалася сесія міськради, з вимогою виконати рішення суду про зупинення запровадженого виконкомом підвищеного тарифу на проїзд у метро, тролейбусах і трамваях.

23 лютого не менш як тисяча жителів міста взяли участь в акції "Марш злих харків'ян" і пройшли центром міста з вимогою до міськради виконати рішення суду про зупинення дії підвищених транспортних тарифів.

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд за позовом активістів зупинив рішення виконкому Харківської міськради про підвищення тарифів. Незважаючи на це, комунальні підприємства не знизили тарифи.

20 лютого прокуратура Харківської області відкрила провадження за ч. 2 ст. 382 КК України, що пов'язано з відповідальністю за невиконання судового рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-