Тарифи на транспорт: у Харкові пікетують сесію міськради

Тарифи на транспорт: у Харкові пікетують сесію міськради

Фото
Укрінформ
Понад сто людей пікетують будівлю Харківської міськради, де почалася чергова сесія, з вимогою виконати рішення суду про призупинення дії підвищених тарифів на проїзд у метро, ​​тролейбусах і трамваях.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас мирні вимоги до влади - виконати рішення суду, що для всіх є конституційним обов'язком, проте влада нас не чує. Суд призупинив з 20 лютого дію нових, підвищених тарифів, однак рішення суду не виконується. У міськраді має намір пройти ініціативна група з числа учасників пікету і прямо на сесії пред'явити Кернесу свої вимоги", - каже один з організаторів пікету, лідер "Антикорупційного блоку учасників АТО" Антон Сосницький.

За його словами, в разі ігнорування вимог пікетувальників усі присутні біля міськради пройдуть центром міста, як і учасники раніше відбулася акції, що раніше відбулася, "Марш злих харків'ян".

Що стосується сесії міськради, то на порядку денному - понад 80 питань, причому транспортні тарифи не обговорюються.

Вхід у мерію охороняють поліцейські, пропуск громадян здійснюється за службовими посвідченнями. Біля будівлі припаркований автобус з поліцейськими, вони в шоломах і бронежилетах. У дворі мерії - два автозаки. Інцидентів на цю годину немає.

Читайте також: У Кернеса виправдовують підвищені тарифи на транспорт

Як повідомляв раніше Укрінформ, 23 лютого після акції біля міськради з вимогою виконати рішення суду щонайменше тисячі городян взяли участь в акції "Марш злих харків'ян" і пройшли центром міста до готелю "Національ" - власності мера Харкова Геннадія Кернеса, де він проживає. Учасники акції розклеїли на стінах готелю розмножені копії рішення суду про призупинення дії підвищених транспортних тарифів. До учасників акції ані біля мерії, ані біля готелю ніхто не вийшов.

Пікет сесії міської ради з приводу невиконання вимог щодо зниження тарифів на проїзд в міському транспорті. / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

19 лютого Харківська окружний адміністративний суд за позовом активістів призупинив рішення виконкому Харківської міськради про підвищення тарифів на проїзд в метро - до 8 грн замість колишніх 5 грн, і в наземному електротранспорті - до 6 грн замість колишніх 4 грн. Незважаючи на це, комунальні підприємства не знизили тарифи.

20 лютого прокуратура Харківської області відкрила провадження за ч 2 ст. 382 КК України, що пов'язано з відповідальністю за невиконання судового рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-