Після “маргаринового скандалу” у Миколаєві перевіряють продукти для шкіл і садків

Після “маргаринового скандалу” у Миколаєві перевіряють продукти для шкіл і садків

Укрінформ
На комунальному виробничому підприємстві (КВП) з організації харчування в навчальних закладах Миколаєва, яке пов'язане з так званим маргариновим скандалом, посилили контроль за якістю продуктів.

На цьому наголосив перший заступник міського голови Миколаєва Володимир Криленко на оперативній нараді з даного питання повідомляє офіційний сайт міської ради.

«Одне з підприємств, яке поставляло продукцію для приготування їжі в школи та дитячі садки, грубо порушило свої договірні зобов'язання і діючі стандарти, які пред'являються до якості продовольства. Ми поставили завдання посилити контроль на КВП з організації харчування», - зазначив Криленко.

За його словами, було вироблено певний алгоритм дії, в його рамках кожну партію товарів відправляють на дослідження, в результаті якого можна робити чіткі висновки про якість. У разі виявлення порушень будуть складати відповідні акти, а продукцію повертати постачальнику.

Читайте також: В Іспанії - масове отруєння в ресторані із зіркою Мішлена, одна жінка померла

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого поліція провела 135 обшуків у на території трьох міст України (Миколаїв, Хмельницький та Одеса) в рамках кримінального провадження щодо неналежного харчування у навчальних закладах Миколаєва.

У слідства є підстави вважати, що службовці кількох підприємств, діючи за попередньою змовою, заволоділи коштами з місцевого бюджету на загальну суму щонайменше понад 7 мільйонів гривень. Вони постачали на адреси навчальних закладів міста Миколаєва продукцію невідповідної якості. Зокрема, встановлено, що частка молочних жирів у "вершковому маслі" замість необхідних 72,5-73% складала менше 1%.

У звязку кримінальним провадженням директора комунально-виробничого підприємства міськради з харчування навчальних закладів Гліба Новоторова усунули з посади на час проведення службового розслідування. Також створено комісію, яка перевірить стан харчування в закладах освіти міста.

ЗМІ та мешканці міста цю ситуацію вже охрестили «маргариновим скандалом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-