В Іспанії - масове отруєння в ресторані із зіркою Мішлена, одна жінка померла

В Іспанії - масове отруєння в ресторані із зіркою Мішлена, одна жінка померла

Укрінформ
В іспанському місті Валенсія після вечері у ресторані RiFF, який удостоєний зірки Мішлена, отруїлися 28 людей, одна жінка померла.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Одна жінка померла, 28 людей постраждали від харчового отруєння після того, як вони поїли в ресторані із зіркою Мішлена у східному іспанському місті Валенсія", - йдеться у повідомленні.

Місцеві органи охорони здоров'я відстежили стан 75 людей, які харчувалися у RiFF в період з 13 по 16 лютого, і підтвердили 29 випадків харчового отруєння.

Співробітники з питань безпеки харчових продуктів відвідали заклад 18 лютого і не змогли знайти жодного очевидного пояснення отруєнь. Наразі зразки всіх страв вивчає Національний інститут токсикології.

Можливо, жінка та її родина, які їли в ресторані, отруїлися стравою з грибів, пише видання.

Офіційно причина отруєнь буде оголошена тільки після закінчення розслідування.

За словами шеф-кухаря ресторану RiFF Бернда Кнеллера, він вирішив закрити заклад після інциденту. Також він наголосив, що співпрацює з владою, щоб встановити причину масового отруєння.

Читайте також: Отруєння фальсифікованим алкоголем в Індії: загинула майже сотня людей

Як відомо, поява зірки Мішлен у ресторану – дуже знакова подія, що впливає зокрема на авторитет міста, в якому знаходиться цей заклад. На сьогодні у світі прийнята тризіркова градація. Одна зірка говорить про те, що ресторан хороший у своїй категорії. Двома зірками відмічають кухню, заради якої варто відвідати саме це місце, а трьома зірками відзначають ресторани з авторською кухнею найбільших геніїв своєї справи.

Включення ресторану в Червоний гід Мішлен є визнаним свідченням високої якості його кухні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-