Зайцева і Дронов мають виплатити 8 мільйонів компенсації сім'ям жертв ДТП

Зайцева і Дронов мають виплатити 8 мільйонів компенсації сім'ям жертв ДТП

Укрінформ
Олена Зайцева і Геннадій Дронов, визнані судом винними в смертельній ДТП у центрі Харкова, також зобов'язані солідарно виплатити майже 8 млн грн компенсації сім'ям загиблих і постраждалим.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"Суд прийняв рішення щодо цивільних позовів, заявлених сім'ями загиблих і постраждалими про моральну компенсацію. Родичі загиблих просили суд по 1 млн грн за кожного загиблого, а постраждалі в ДТП - від 100 до 500 тис. грн для відшкодування витрат на лікування. За рішенням суду Зайцева і Дронов мають солідарно виплатити майже 8 млн грн компенсації. Крім того, Дронов має виплатити 800 тис. грн двом постраждалим", - зазначили в суді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 26 лютого Київський райсуд Харкова оголосив вирок Олені Зайцевій та Геннадію Дронову у справі про смертельне ДТП: кожен із обвинувачених отримав 10 років позбавлення волі та 3 роки позбавлення права керувати автотранспортними засобами.

Вирок ще не набрав чинності: протягом 30 днів засуджені можуть його оскаржити.

ДТП у центрі Харкова на перехресті вулиці Сумської і Мечникова відбулося близько 20:40 18 жовтня 2017 року.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: Зайцевій та Дронову дали по 10 років

Прокуратура довела в суді, що обидва водії - Олена Зайцева і Геннадій Дронов - порушили правила дорожнього руху. Дронов, який був за кермом Volkswagen Touareg, виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху, й зіткнувся з автомобілем Lexus під керуванням Олени Зайцевої, що рухався на заборонений сигнал світлофора і з перевищенням дозволеної в населених пунктах швидкості. В результаті зіткнення Lexus перекинувся і вилетів на тротуар, де збив на смерть 5 пішоходів, а шоста померла в лікарні. Травми різної тяжкості отримали ще шість осіб.

Адвокат Дронова Сергій Перепелиця повідомив журналістам, що вирок щодо Дронова буде оскаржено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-