У Харкові блокували турнікети, вимагаючи проїзд в метро за старим тарифом

У Харкові блокували турнікети, вимагаючи проїзд в метро за старим тарифом

Відео
Укрінформ
Група активістів на станції метро "Університет" в центрі міста вимагала проїзд за тарифом у 5 грн проти 8 грн, що відповідає рішенню суду про призупинння підвищених тарифів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До півсотні представників громадських організацій, включаючи "Харківський антикорупційний центр" та "Антикорупційний блок учасників АТО", блокували турнікети, вимагаючи проїзд за старим тарифом у 5 грн.

Як зазначив лідер організації "Антикорупційний блок учасників АТО" Антон Сосницький, згідно з рішенням суду, що набирає чинності одразу після проголошення, вартість проїзду у метрополітені з 20 лютого, як відомо, мала повернутися з 8 до 5 грн, у трамваях і тролейбусах - з 6 до 4 грн. "Але влада Харкова не бажає виконувати рішення суду. Тому ми наполягаємо на проїзді, у тому числі в метро, за старими тарифами згідно з рішенням суду", - наголосив він.

Активісти продемонстрували співробітникам метро надруковану ухвалу суду і закликали пасажирів не платити за проїзд по 8 грн. Тим часом чергова по станції викликала поліцію та, за проханням активістів, начальника станції. Працівники метрополітену пояснили, що скасувати проїзд по 8 грн не мають права. Поліцейські також просили не порушувати роботу метрополітену, бо пасажири почали лишати гроші - по 5 грн - на столі чергової та проходити через турнікет.

Читайте також: Ціни на транспорт: у Харкові відкрили справу через невиконання рішення суду

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого Харківський окружний адміністративний суд за позовом активістів призупинив рішення виконкому Харківської міської ради про підняття тарифів на проїзд у метрополітені, трамваях і тролейбусах. Згідно з рішенням, вартість проїзду у метрополітені з 20 лютого мала повернутися з 8 до 5 грн, у трамваях і тролейбусах - з 6 до 4 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-