Ціни на транспорт: у Харкові відкрили справу через невиконання рішення суду

Ціни на транспорт: у Харкові відкрили справу через невиконання рішення суду

Укрінформ
Розпочато кримінальне провадження за фактом невиконання Харківською міськрадою рішення суду щодо призупинення підвищення транспортних тарифів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

"Прокуратура Харківської області внесла до ЄРДР відомості за ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення службовими особами)", - зазначили в прес-службі.

Йдеться про рішення Харківського окружного адміністративного суду від 19 лютого 2019 року за позовом щодо призупинення рішення виконавчого комітету міськради про підняття тарифів на проїзд у метрополітені, трамваях і тролейбусах.

"Згідно з ним, на час розгляду скарги по суті дія нових тарифів, введених з 7 лютого 2019 року, призупинена. Зараз вартість проїзду має бути такою, яка була до введення нових тарифів", - підкреслили в прес-службі.

Проте службові особи Харківської міськради не виконали рішення суду - станом на ранок 20 лютого тарифи в громадському транспорті не були знижені.

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична у коментарі щодо ситуації з тарифами на проїзд у транспорті наголосила: "Судове рішення є обов`язковим до виконання - це норма Конституції України. Законодавство передбачає можливість оскарження рішення суду, що має чітку процедуру. Але невиконання рішення суду несе за собою кримінальну відповідальність".

Читайте також: Мерія Харкова оскаржить рішення суду про зниження тарифів на транспорт

При цьому, додала вона, всі масові заходи або мітинги щодо тарифів треба проводити згідно з чинним законодавством. "Не треба порушувати громадський порядок та створювати дискомфорт для жителів та гостей Харкова", - закликала Світлична.

За її словами, якість та ефективність роботи підприємств комунальної та транспортної сфери – це, в першу чергу, питання рівня менеджменту. І перед тим, як розпочинати дії щодо підвищення тарифів, доцільно було б провести аудит роботи відповідних комунальних підприємств, забезпечити його прозорість та використати всі фінансові та організаційні ресурси з метою непідвищення вартості проїзду, зазначила голова ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-