Мерія Харкова оскаржить рішення суду про зниження тарифів на транспорт

Мерія Харкова оскаржить рішення суду про зниження тарифів на транспорт

Укрінформ
У Харківській міськраді вважають рішення суду про призупинення дії підвищених тарифів на проїзд у трамваях, тролейбусах і метро політичним і мають намір його оскаржити.

Про це заявив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, повідомляє прес-служба міськради.

"У мене немає сумнівів, що це політичні рішення. Там немає ніякої економіки", - вважає Водовозов.

За його словами, зараз оприлюднена тільки резолютивна частина рішень суду: "Самого обґрунтування нікому не надали. Крім того, виконати волю феміди і скасувати дію нових тарифів міськрада не може технічно".

"Навіть якщо дуже захотіти, це неможливо виконати в короткі терміни. Наприклад, неможливо фізично замовити для електротранспорту разові квитки. Вони друкувалися не в Харкові, і невідомо, чи готова друкарня їх випустити. Також метрополітен не може просто взяти і вночі переключитися. Підготовка підприємства до переходу на новий тариф проходить за кілька тижнів до цього. Необхідно підготувати всю систему, протестувати її. Також спеціально для цього готують обслуговуючий персонал та інше", - зазначив Водовозов.

За його словами, в найкоротші терміни міськрада оскаржить рішення суду.

Читайте також: У Харкові діють підвищені тарифи на транспорт попри рішення суду

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого Харківський окружний адміністративний суд за позовом активістів призупинив рішення виконкому Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені, трамваях і тролейбусах. Згідно з рішенням суду, що набуває чинності одразу після проголошення, вартість проїзду у метрополітені з 20 лютого мала повернутися з 8 до 5 грн, у трамваях і тролейбусах - з 6 до 4 грн.

Раніше в коментарі журналістам мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що підвищені тарифи на проїзд у метро та наземному електротранспорті діють, незважаючи на рішення суду про їх призупинення.

Депутат Харківської міської ради Ігор Черняк підтвердив, що міські комунальні підприємства не знизили вартість проїзду у громадському транспорті, чим порушили два судових рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-