У Харкові діють підвищені тарифи на транспорт попри рішення суду

У Харкові діють підвищені тарифи на транспорт попри рішення суду

Фото
Укрінформ
Підвищені тарифи на проїзд у метро та наземному електротранспорті діють, незважаючи на рішення суду про їх призупинення.

Про це заявив мер Харкова Геннадій Кернес у коментарі UA: Українське радіо.

"Ми ще не читали рішення суду, у нас немає рішення суду! Є тільки резолютивна частина, ми не розуміємо мотивувальної частини, чому, за що і на що вона (суддя - авт.) посилається, ухвалюючи таке рішення", - заявив Кернес.

На питання, чи залишаться чинними встановлені виконкомом тарифи, з урахуванням рішення суду, Кернес сказав: "Так".

Депутат Харківської міської ради Ігор Черняк підтвердив, що міські комунальні підприємства не знизили вартість проїзду у громадському транспорті, чим порушили два судових рішення.

Він підкреслив, що невиконання рішення суду тягне за собою кримінальну відповідальність згідно зі ст. 383 КК України. Зранку електротранспорт не виконав рішення суду та залишив чинними підвищені тарифи, дія яких була оскаржена.

Попри рішення суду у Харкові діють підвищені тарифи на транспорт / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого Харківський окружний адміністративний суд за позовом активістів призупинив рішення виконкому Харківської міської ради про підняття тарифів на проїзд у метрополітені, трамваях і тролейбусах. Згідно з рішенням суду, що набуває чинності одразу після проголошення, вартість проїзду у метрополітені з 20 лютого мала повернутися до 5 грн, у трамваях і тролейбусах – до 4 грн.

З 7 лютого за рішенням виконкому Харківської міськради проїзд у метро подорожчав до 8 грн проти колишніх 5, а в наземному електротранспорті - до 6 грн проти колишніх 4. Заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв заявив, що підвищення відповідає економічно обґрунтованим витратам: зростанню мінімального рівня заробітної плати, подорожчанню електроенергії та запчастин. За результатами 2018 року підприємства, які забезпечують роботу наземного електротранспорту, отримали понад 142 млн грн збитків, а метрополітен - понад 160 млн грн збитку, стверджує він.

Читайте також: У Харкові призупинили новий тариф на метро, трамвай і тролейбус

9 лютого в Харкові на знак протесту група молодих людей, не заплативши, забігли на станцію метро "Архітектора Бекетова". Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

11 лютого у центрі Харкова відбулася акція протесту проти підвищення тарифів на проїзд у метро і міському наземному електротранспорті. Серед організаторів акції представники громадських організацій "Євромайдан Харків", "Національний корпус", "Антикорупційний блок учасників АТО" та інші. Учасники акції вважають, що тарифи необгрунтовані і ніяк не покращують якість обслуговування пасажирів.

15 лютого були подані до суду 2 позови про скасування рішень виконавчого комітету міськради про підняття тарифів на проїзд у метро, тролейбусах та трамваях. Ініціатори подання - громадська організація "Харківський антикорупційний центр". Позови подано разом із заявами про призупинення дії нових тарифів до вирішення спору по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-