У Харкові призупинили новий тариф на метро, трамвай і тролейбус

У Харкові призупинили новий тариф на метро, трамвай і тролейбус

Укрінформ
Харківський окружний адміністративний суд призупинив дію нових підвищених тарифів на проїзд у метро, трамваях та тролейбусах.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив депутат Харківської обласної ради, член громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Дмитро Булах.

"Дію нових тарифів на проїзд у трамваях і тролейбусах - 6 грн за поїздку - за скаргою "Харківського антикорупційного центру" призупинено до розгляду скарги по суті. Із завтрашнього дня діє колишній тариф по 4 грн за поїздку", - зазначив Булах.

За його словами, суд також призупинив дію нових тарифів на проїзд у метро - 8 грн проти колишніх 5 грн: "Завтра знов у метро діє тариф у 5 грн".

Варто зауважити, що рішення суду чекали близько 100 співробітників харківського метро та наземного електротранспорту, які зібрались на пікет на площі Свободи на захист підвищених тарифів. На площі припаркували чотири тролейбуси без пасажирів, на вітровому склі розмістили таблички "Спецподача", на корпусах тролейбусів - транспаранти: "Новий тариф - вимушений крок", та "Ми за закон". Учасники пікету були одягнуті в помаранчеві і зелені жилети, від контактів з журналістами ухилялися.

Читайте також: Зубко розповів, коли і де українцям видадуть субсидії за лютий

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого рішенням виконкому Харківської міськради вартість проїзду в метро підвищено до 8 грн проти колишніх 5 грн, а в наземному електротранспорті - до 6 грн проти колишніх 4 грн. Заступник Харківського міського голови Михайло Фатеєв заявив, що підвищення відповідає економічно обґрунтованим витратам: зростанню мінімального рівня заробітної плати, подорожчанню електроенергії та запчастин. За результатами 2018 року підприємства, які забезпечують роботу наземного електротранспорту, отримали понад 142 млн грн збитків, а метрополітен - понад 160 млн грн збитку, стверджує він.

9 лютого в Харкові на знак протесту група молодих людей, не заплативши, забігли на станцію метро "Архітектора Бекетова". Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України.

11 лютого у центрі Харкова відбулася акція протесту проти підвищення тарифів на проїзд у метро і міському наземному електротранспорті. Серед організаторів акції представники громадських організацій "Євромайдан Харків", "Національний корпус", "Антикорупційний блок учасників АТО" та інші. Учасники акції вважають, що тарифи необгрунтовані і ніяк не покращують якість обслуговування пасажирів.

15 лютого У Харкові подали до суду 2 позови про скасування рішень виконавчого комітету міськради про підняття тарифів на проїзд у метро, тролейбусах та трамваях. Ініціатори подання - громадська організація "Харківський антикорупційний центр". Позови подано разом із заявами про призупинення дії нових тарифів до вирішення спору по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-