Тергромади Київщини зможуть безкоштовно отримати проект на сонячні станції

Тергромади Київщини зможуть безкоштовно отримати проект на сонячні станції

Децентралізація
Укрінформ
Об’єднаним територіальним громадам Київщини пропонують безкоштовний проект зі створення сонячних станцій.

Про це на семінарі щодо вдосконалення інструментів управління в ОТГ, який пройшов у Київському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону, сказав експерт Центру енергоефективності Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА) Євген Грабов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

”Дуже цікаве питання сонячних станцій. Всі ми знаємо, що в Україні є "зелений тариф", за яким отримують кошти від продажу електрики, яку виробляють сонячні станції. В усіх громадах є або земля, яку неможливо використати для сільського господарства або іншої діяльності, є дахи, є вільні руки. Ми розробили проект і даємо запит на громади, і якщо громади відповідають на наші вимоги стосовно обсягу площі, наявності підстанції, до якої можна підключитися, ми безкоштовно розробляємо для громади такий проект”, - сказав Євген Грабов.

Читайте також: На Київщині три ОТГ не можуть провести сесії місцевих рад стосовно об'єднання

Він зазначив, що саме під такі проекти можна залучати в ОТГ кошти інвесторів.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото : Геннадій Мінченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-