На Київщині три ОТГ не можуть провести сесії місцевих рад стосовно об'єднання

На Київщині три ОТГ не можуть провести сесії місцевих рад стосовно об'єднання

Децентралізація
Укрінформ
Київська обласна державна адміністрація не реєструє розпорядження про надання трьом об’єднаним територіальним громадам позитивних висновків стосовно відповідності проектів рішень щодо добровільного об’єднання Конституції та законам України.

Про це в коментарі Укрінформу сказав керівник Київського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону, Олег Любімов.

“У нас є об’єднані громади, які чекають на об’єднання, і ті, які вже пройшли процес і чекають на позитивний висновок від ОДА, але досі не отримали його. Нещодавно, 7 лютого, деяким громадам підписали позитивні висновки, але ніяк не можуть зареєструвати підписане розпорядження. Через це громади не можуть провести сесії своїх місцевих рад”, - пояснив Любімов.

Він повідомив, що позитивні висновки Київська ОДА надала Калинівській, Зазимській та Томашівській ОТГ.

Також, за його словами, Київська ОДА досі не затвердила перспективний план області.

Читайте також: На Харківщині розробили інформброшури, щоб залучити інвесторів у тергромади

Як повідомлялося, згідно з законом “Про добровільне об’єднання громад”, громади, які хочуть об’єднатися, мають підготувати проект щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Обласна державна адміністрація протягом 10 робочих днів з дня отримання проекту рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад готує відповідний висновок, що затверджується розпорядженням голови ОДА. У разі відповідності проекту рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад Конституції та законам України сільські, селищні, міські ради приймають рішення про добровільне об’єднання територіальних громад. Після цього облдержадміністрація має внести до ЦВК подання на проведення в цих ОТГ перших місцевих виборів.

 Фото: Геннадій Мінченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-