У Тернополі відкрили почесне консульство Угорщини

У Тернополі відкрили почесне консульство Угорщини

Укрінформ
Почесне консульство Угорщини відсьогодні працюватиме у Тернополі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відкриття почесного консульства Угорщини в Тернополі – свідчення позитивних стосунків, що намітилися між обома нашими державами. Хочу також подякувати послу за підтримку, яку він надає у питаннях територіальної цілісності нашої держави у зв’язку з російською агресією. І окремо дякую за підтримку родин загиблих та поранених військових з Тернопільської області», - сказав під час урочистої церемонії відкриття почесного консульства Угорщини в Тернополі голова облдержадміністрації Степан Барна.

Він додав, що впродовж останніх трьох років в Угорщині були оздоровлені близько 300 дітей з родин захисників України. І висловив сподівання, що така співпраця буде продовжуватися надалі.

У свою чергу посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто зазначив, що почесне консульство у Тернополі є важливим інструментом українсько-угорської співпраці.

Читайте також: Генконсул України зустрівся з українською громадою Альберти та Едмонтона

За його словами, між Угорщиною та Україною налагоджені добрі економічні відносини. Адже за показниками імпорту та експорту Угорщина у ТОП-10 найбільших торговельних партнерів України, наголосив дипломат.

Нині на Тернопільщині діє почесне консульство Вірменії. Невдовзі тут планують відкрити почесні консульства Литви та Латвії.

Фото: te.20minut.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-