Данський фонд інвестував 5 мільйонів євро у сонячну електростанцію на Житомирщині

Данський фонд інвестував 5 мільйонів євро у сонячну електростанцію на Житомирщині

Укрінформ
Данський фонд Danish SDG Investment Fund зробив інвестицію в український проект - встановлення сонячної електростанції потужністю 19,1 МВт на Житомирщині, виділивши 5 млн євро.

Про це інформує прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

"Данський фонд Danish SDG Investment Fund, створений у 2018 р., зробив свою першу інвестицію саме в український проект - встановлення сонячної електростанції потужністю 19,1 МВт на Житомирщині. Обсяг виділених фондом інвестицій – близько 5 млн євро, що складає майже третину вартості проекту (17 млн євро)", - йдеться у повідомленні.

У рамках проекту, що впроваджує данська компанія Better Energy LLC, передбачено встановлення 59 тис. сонячних панелей, які генеруватимуть «чисту» електроенергію, еквівалентну споживанню близько 6,5 тис. домогосподарств.

Читайте також: Зубко пояснив, як монетизація субсидій може зменшити платіжки

Як повідомлялося, Держенергоефективності у 2017 р. підписало Меморандум про партнерство із Данським енергетичним агентством. У рамках співпраці, сторони розробили механізм стимулювання промислових підприємств до підвищення енергоефективності, удосконалили Інтерактивну інвестиційну карту з енергоефективності та відновлюваної енергетики UAMAP, проаналізували можливості збільшення генерації тепла «не з газу» в Україні, започаткували співпрацю з провідними данськими компанії, у т.ч. у сфері генерації енергії із сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-