Баштанська ОТГ на Миколаївщині здобула перемогу за індексом прозорості бюджету

Баштанська ОТГ на Миколаївщині здобула перемогу за індексом прозорості бюджету

Децентралізація
Укрінформ
Баштанська об’єднана територіальна громада на Миколаївщині стала переможницею всеукраїнського рейтингу «Кришталь року».

Про це повідомили у прес-службі Миколаївської ОДА.

«Баштанська об’єднана територіальна громада стала переможницею рейтингу «Кришталь року» серед українських об'єднаних громад та міст. Окрім головної, вона також перемогла у номінаціях «Найкраще залучення громадян до бюджетного процесу у громаді» та «Найбільш відкрита бюджетна інформація у громаді», - йдеться у повідомленні.

Премія «Кришталь року» – перша в Україні нагорода міст та громад, які здобули найвищі бали індексу прозорості місцевих бюджетів. Рейтингування проводить Консорціум проектів міжнародної технічної допомоги і програма «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Читайте також: У Харкові презентували перші стратегії розвитку тергромад

«Прозорість бюджету – це ознака зрілості громади. Сподіваюсь всі міста і ОТГ Миколаївської області візьмуть за приклад роботу Баштанської громади, стануть ще більш відкритими і прозорими для людей. Зараз ми завершуємо процес створення трирічного перспективного плану розвитку області, який врахує всі найважливіші для жителів громад регіону проекти», - наголосив голова облдержадміністрації Олексій Савченко.

 Фото: mk.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-