Суд у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові перенесли на 6 лютого

Суд у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові перенесли на 6 лютого

Укрінформ
У Харкові Фрунзенський райсуд, який розглядає справу про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, переніс засідання на 6 лютого. Термін тримання обвинувачених під вартою закінчується 8 лютого.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Мені зателефонували з суду, щоб не приходив: засідання у справі про теракт біля Палацу спорту, призначене на сьогодні, перенесено. Причини не названі", - зазначив адвокат.

За його словами, чергове засідання відбудеться 6 лютого, об 11:30.

"Однозначно буде вирішено питання про продовження міри покарання для всіх трьох обвинувачених, оскільки колишня міра закінчується 8 лютого", - пояснив адвокат.

За його словами, на суді, що триває 4 роки, продовжиться огляд речових доказів: "Захист готовий подати свої клопотання, і після того, як вони будуть розглянуті, або йому буде відмовлено, почнеться підготовка до дебатів, після чого потрібно чекати вироку".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 23 січня Фрунзенський райсуд Харкова відмовив обвинуваченому Віктору Тетюцькому у клопотанні про відвід прокурора, який, за його словами, ніяк не пояснював значення речових доказів при їхньому огляді в суді, посилаючись на те, що все скаже в дебатах. Тим самим, вважає адвокат Тихоненков, прокурор позбавив сторону захисту можливості пред'явити суду свої аргументи.

Суд також відмовив обвинуваченому Володимиру Дворникову, який оголосив сухе голодування більше місяця назад, у проханні перенести засідання у зв'язку з його поганим самопочуттям.

12 грудня 2018 року Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту продовжив арешт всім трьом обвинуваченим ще на два місяці.

Читайте також: Стало відомо, де судитимуть Савченко і Рубана

Суд допитав експерта-вибухотехніка, який показав, що причиною вибуху стала міна МОН-100, і що всі інші висновки експертів про вибуховий пристрійї носять імовірнісний характер.

26 жовтня Фрунзенський райсуд допитав ключового свідка, оскільки він їде за кордон. Свідок заявив, що бачив машину одного з трьох підозрюваних у дворі будинку поблизу місця вибуху.

22 лютого 2015 року в Харкові від вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померло в лікарні, поранено 11 осіб.

Через три дні за підозрою в теракті затримані харків'яни Володимир Дворников, Віктор Тетюцькій, Сергій Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-